Кому підійде тижневик Axent 2020 і як правильно його вести

Кому підійде тижневик Axent 2020

Гарний і функціональний щотижневик — головний інструмент планування справ. Допоможе розвантажити голову від напруженої роботи, перестати намагатися все запам'ятати і спокійно займатися запланованими справами.

Тисячі людей роблять вибір на користь щотижневика. Але ж як його правильно підібрати, якщо в магазині очі розбігаються від різновиду моделей? Ми звернулися за консультацією до менеджера з продукту Axent Ольги Кошевенко. Вона дала професійні поради щодо вибору та ведення щотижневика.

Як вибрати потрібний і не помилитися

У торговій марці Axent представлені щотижневики на всі випадки життя. Тут знайде свою модель бізнесмен, студент і навіть домогосподарка. Для початку потрібно визначитися, в чому відмінність щоденника від щотижневика, тому що багато хто плутає ці поняття.

У першому випадку одна сторінка присвячена одному дню і на розвороті, як правило, надруковані 1-2 дні. У щотижневиках розворот присвячений відразу всьому тижню. Це зручно, коли потрібно відстежувати події 7 днів поспіль, і щодня бачити перед собою цілісну картинку.

Далі визначаємося з метою ведення. Чи будуть це короткі замітки або необхідно жорстке планування по днях і навіть погодинно. Якщо записів небагато, вибирайте кишеньковий варіант. Він займає мало місця і завжди буде під рукою. Щотижневик A5 формату стане в нагоді для запису більшої кількості інформації і масштабного планування завдань.

Кому підійде щотижневик Axent 2020

Його привабливість в універсальності. Тут кожен знайде для себе варіант до душі.

1. Для тих, хто хоче працювати над собою і рухатися до своєї мети: керівник, студент, менеджер, підприємець.

Такі люди постійно розвиваються, шукають ефективні інструменти просування, працюють над собою і своїми проектами.

Цінність:

  • можливість записувати вправи і чек-листи для роботи над собою;
  • складати ментальну карту року;
  • розписувати роботу на рік і контролювати виконання завдань;
  • проводити аналіз виконаної роботи.

2. Для мам.

У жінок з дітьми завжди знаходяться важливі справи, які вимагають постійного контролю. Але ж є ще мами, які не згодні повністю присвятити себе сім'ї. Вони хочуть розвиватися і поєднувати материнство з роботою чи навчанням. Їм доводиться розриватися між роботою, улюбленою справою і дитиною. Врятує щотижневик.

Цінність:

  • дозволяє грамотно спланувати час між роботою, дітьми і приємними справами "для себе";
  • створити розклад гуртків для дитини;
  • можна дозволити малювати дитині на вільних недатованих сторінках;
  • є кишенька для документів, візиток і карток;
  • зручна гумка фіксує щотижневик в закритому вигляді і захищає від випадкового відкриття маленькою дитиною.

3. Для людей тих професій, хто працює з клієнтами: перукарі, фотографи, тренера, репетитори.

Щотижневик-планувальник допоможе навести лад в численних завданнях і не заплутатися в клієнтах.

Цінність:

  • підкаже, хто наступний за часом на прийом і коли є вільні "вікна" для запису;
  • можна робити швидкі замальовки в недатованому блоці. Наприклад, клієнт хоче щось конкретне, і важливо замалювати або записати більш детально його побажання;
  • петля-гумка фіксує ручку, яка повинна бути завжди поруч з блокнотом, адже клієнти дзвонять в різний час, навіть коли майстер за роботою;
  • кишеньковий варіант для тих, кому потрібно завжди тримати щотижневик під рукою.

4. Творчі особистості: художники, музиканти, дизайнери, ювеліри, флористи.

Щотижневик Axent дозволяє планувати справи, які постійно вилітають з голови або на них не знаходиться часу.

Цінність:

  • допоможе підготуватися до виставки або презентації;
  • на папері преміум-якості приємно писати і робити замальовки;
  • не дасть забути дні народження рідних і друзів;
  • неймовірно приємна на дотик обкладинка і округлені куточки дарують естетичну насолоду творчим людям;
  • м'яка обкладинка дозволяє носити його в сумці, рюкзаку, кишені;
  • моделі без дат не обмежують творчу свободу. Нічого страшного, якщо пропущений тиждень. Дати завжди можна поставити від руки.

Як правильно вести щотижневик: 5 золотих правил

Щотижневик зі звичайного блокнота може перетворитися на цінний інструмент планування часу. Сприяти особистісному зростанню, досягненню цілей і навіть зниженню рівня стресу. Візьміть на озброєння наші рекомендації, і скористайтеся повним функціоналом запропонованих моделей в Axent.

  1. Виберіть систему ведення записів. Однією з найпопулярніших в 2019 є Bullet Journal «буллет-джорналінг» від нью-йоркського дизайнера Райдера Керролла. Система поєднала в собі щотижневик, список цілей і блокнот для думок і ідей. Сенс в тому, щоб робити записи за допомогою спеціальних символів. Плануючи по системі, легко розставляти пріоритети і швидко знаходити потрібне. Зручно переносити завдання, на виконання яких не вистачило часу. Їх не доведеться нескінченно переписувати з тижня на тиждень. Також існує багато інших систем ведення щотижневика. Підберіть зручну для вас.
  2. Визначте місце для контактів. Відведіть кілька сторінок на початку або в кінці щотижневика для запису важливої ​​інформації. Тоді не доведеться клеїти стікери і закладки в місцях, де ця інформація розкидана по всьому планувальнику.
  3. Зробіть кольором акцент на важливих завданнях. Підкресліть їх маркером або напишіть іншим кольором ручки. Так їх відразу буде видно серед інших завдань.
  4. Ставте дедлайн навпроти кожного завдання. Це дозволить ефективно планувати час, встигати виконувати справи протягом робочого дня, знизити стрес і ефект паніки.
  5. Викреслюйте те, що ви вже встигли зробити. Закреслюйте дні і навіть тижні, де все було виконано. Це ж така насолода усвідомлювати, що завдання завершені і звільнився час на особисті справи.

Шлях до успіху починається з планування, тому зробіть Axent на правильних покупках.