Як ефективно використовувати настінні планери

Как эффективно использовать настенные планеры

Купити настінний планер – перший крок до підвищення власної продуктивності та ефективного тайм-менеджменту. Та щоб справи якнайскоріше пішли вгору, важливо правильно користуватися цим інструментом. Як отримати максимум користі від дружби з настінним планувальником? Ділимося практичними лайфхаками, кожен з яких перевірили на власному досвіді. Скажемо по секрету: вони круто працюють.

  • Розписуйте цілі. Мета – це те, що нами рухає. Інколи вона може здатися далекою та недосяжною. Але якщо детально спланувати шлях до вершини, крок за кроком, ви поступово дійдете до бажаної цілі. Визначте довготривалі та дрібні цілі, розбийте їх на частинки та запишіть у настінний планер-календар. Довгострокові зручно буде занотувати у планер на місяць, а маленькі – у планер на тиждень.
  • Візуалізуйте мрії. Коли ми маємо чіткі орієнтири, нам легше рухатися в бік своєї мрії. Робіть графічні позначки та схематичні ескізи, які допомагатимуть вам сфокусувати увагу на своїх бажаннях.
  • Складайте детальні чек-листи. Як часто буває: день пройшов, ми втомилися, а результатів роботи не видно. Ніби бігали з ранку до вечора, трудилися, а нічого не зроблено? Таке враження інколи складається, коли ми знецінюємо щоденні справи. Ті, за які не вручають грамоти. Встати спозаранку, вимити посуд, оплатити рахунки, навести лад у шафі чи в папці з документами: занотуйте усі рутинні справи у настінний планер. А коли виконаєте – відмітьте «пташками». Ви дуже здивуєтесь, коли побачите, наскільки багато ви робите щодня. Для цього ідеально підходить нелінійований планер Axent.
  • Слідкуйте за розкладом. А ви теж, думаючи про дні тижня, уявляєте розворот шкільного щоденника? Тільки уявіть наскільки міцно візуальне оформлення тижня з розписаним розкладом тримається в пам’яті. Ви завжди будете в центрі актуальних подій, якщо не нехтуватимете цим простим організаційним правилом: записувати розклад справ та зустрічей у планер на тиждень.
  • Фіксуйте кожну перемогу. Наша пам’ять влаштована дивним чином. Ми чітко пам’ятаємо усі свої невдачі та знецінюємо позитивні зрушення. Тож дуже важливо змістити фокус сприйняття на свої перемоги. Вчасно закрили задачу? Приготували смачний обід? Прочитали розділ книги? Зафіксуйте усі щоденні achievements (досягнення) в планері.
  • Закріплюйте корисні звички. Якщо зробити щось корисне щодня – це поступово перетвориться на звичку. А звичка робити корисне – це справжня суперздібність. Заплануйте на кожен день одну справу, яку ви хочете перетворити на звичку (вранішня пробіжка, корисний сніданок, тренування чи вивчення 10 іноземних слів тощо), і самі не помітите, як звикнете це робити з легкістю.
  • Позначайте свята. Про дні народження та важливі спогади нам часто нагадують соцмережі. Але не варто покладатися на них на постійній основі. Адже таким чином ми можемо пропустити багато визначних дат. Візьміть собі за звичку на початку місяця записувати в настінний планер дні народження та річниці, які для вас мають значення.
  • Ведіть облік прочитаних книг. Робота роботою, а для себе завжди повинен бути час. Для саморозвитку і відпочинку, для пізнання чогось цікавого та звичайнісінького релаксу. Фіксуйте в планері прочитані книги та переглянути фільми, щоб подовжити післясмак та емоції, почерпнуті в них.
  • Приправляйте рутину гумором. Щоб бути ефективним, не обов’язково бути нудним. Заповнюйте планер креативно та не забувайте додавати смачну приправу зі смішинок та веселощів. 
  • Дотримуйтесь режиму. Плануйте найважчі та найвідповідальніші справи на ранок, коли продуктивність найбільша і попереду багато часу. А далі – по спадаючій: простіші та легші задачі. Таким чином, до вечора ви зможете розібратися з авралами та дедлайнами.
  • Створюйте нагадування. Щоб не забути …щось… ну ось те саме, що ви вже забули. Скільки вже так було… Та не засмучуйтесь, то буває. Наступного разу просто запишіть це прямо на стіні. А точніше – на настінному планері. Це дуже зручно і ефективно. 
  • Дбайте про дозвілля. Щоб відпочивати цікаво і з користю – завчасно відслідковуйте цікаві події та плануйте зустрічі з друзями. Позначте у настінному планувальнику, коли у ваших приятелів є вільний час.
  • Мотивуйте себе приємною винагородою. Запланували багато важливих справ? Придумайте собі цікаву винагороду в разі їх успішного виконання. Після закриття невеличких задач можна побалувати себе чимось смачненьким. А по завершенню великих проєктів – більш суттєвими відзнаками. Це мотивує та додає сил. 
  • Малюйте. Графічні візуальні образи легше запам’ятовуються.
  • Пишіть охайно. Завжди. Коли настінний планер виглядає презентабельно, чистенько та охайно – і в реальних справах буде порядок.
  • Не плануйте забагато справ. Бажання усе встигнути та зробити якомога більше – дуже хороше. Але намагайтеся адекватно розподіляти навантаження, щоб не перегоріти та не бігати з язиком на плечі. Одразу робіть «припуски» на короткочасний перепочинок та чашечку кави.

Планер на місяць

Чому потрібно купити настінний планер Axent

  • Висока якість та багаторазове використання. Планер створений для постійного використання. Написи сухостиральним маркером легко видаляються звичайною губкою. Можна писати та витирати, писати та витирати… Планер залишатиметься як новенький. А маркер разом з тримачем йде у комплекті.
  • Універсальність та можливість кріплення до будь-якої поверхні. Планери Axent прилипають до будь-якої гладенької поверхні: до стіни, холодильника, шафи та ін. Зчеплення з поверхнею відбувається без жодної краплини клею, лише завдяки законам фізики та особливостям матеріалу, з якого виготовлений планер. Тож прикріпивши на стіну, планер можна в будь-який момент перевісити в інше місце та повторити це безліч разів. 
  • Стильний дизайн. Чіткість ліній, трендовий мінімалізм, вишукана стриманість. Такий планер ефектно виглядатиме в інтер’єрі сучасного офісу та вдома.

Планер на неділю

Ознайомтеся з усіма варіантами настінних планерів Axent на нашому офіційному сайті.