Як правильно вести Axent за методом Bullet Journal, щоб доводити свої плани до кінця

Як правильно вести Axent

Незважаючи на те, що наступила цифрова епоха і нас оточують гаджети, планування на папері не перетворилося в марнування часу. Навіть навпаки, з кожним роком популярність блокнотів і щотижневиків зростає.

Записані плани від руки:

  • Допомагають чітко розставити пріоритети;
  • Зміцнюють мотивацію і покращують пам'ять;
  • Збільшують працездатність;
  • Дозволяють не тільки писати, але й малювати, креслити, будувати графіки;
  • І не залежати від зарядного пристрою.

Ми знаємо, що починати завжди легше, ніж доводити до кінця. І знаємо, що звичайний перелік справ не працює. А тому тримайте чарівну техніку Bullet Journal, яка допоможе не кинути почате на півдорозі.

Що таке Bullet Journal?

Це креативний і функціональний спосіб ведення щоденника. Його придумав Райдер Керрол — нью-йоркський дизайнер і автор книг.

З чого почати?

Щоб почати, потрібен будь-який недатований блокнот або записна книжка. Наприклад, Axent 8452-06-A або будь-який інший. Перевага даного блокнота в тому, що він двосторонній.  З одного боку чисті аркуші, з іншого — в крапку.

Чим закінчити?

Вам не потрібен ідеальний почерк або художні здібності, щоб використовувати Bullet Journal. Більш того, не ставте за еталон красиві фото на Pinterest, де кожен щоденник — витвір мистецтва. Пам'ятайте, що не ви служите щоденнику, а він вам. А тому ведіть так, як вам подобається, пишіть своїм звичайним почерком і не намагайтеся зробити зі щоденника зошит з каліграфії. І до речі, якщо страшно, що зробите помилку, то вам просто необхідна ручка пиши-стирай з «чарівними» чорнилом, які можна стерти без сліду. Не соромтеся адаптувати чужі ідеї! Поліція BuJo не заарештують вас, якщо ви надихались красивими фото в Instagram. Сміливо беріть ідеї і інтерпретує на свій лад. В оформленні щоденника не соромтеся і, використовуйте яскраві маркери Axent, папір для нотаток і закладки.  

Пам'ятайте, що головна перевага Bullet Journal — це відсутність рамок і політ фантазії. Ви не залишите ведення такого щоденника, з тієї простої причини, що з ним не занудьгуєш. А яскраві та креативні блокноти і канцелярія Axent в цьому тільки допоможуть.