Як вибрати ручку для письма на кожен день

Як вибрати ручку для письма на кожен день

Види ручок для письма

Ручка – це невід'ємний аксесуар кожної сучасної людини. Вона супроводжує нас усе свідоме життя: від молодшої школи до випускних класів, у студентстві, на роботі. А хто з нас не мріяв писати мемуари, сидячи у кріслі перед каміном?

Ми навіть не замислюємося, як правильно вибирати ручку. Обираємо несвідомо, керуючись дизайном чи звичкою. Тому давайте розберемося, які види ручок існують. 

Кулькові ручки 

Найпопулярніші моделі на нашому сайті і не тільки. При письмі такою ручкою кулька обертається і переносить чорнило зі стрижня на папір. Ви 100% писали такою. І, швидше за все, навіть зараз пишете. 

Гелеві ручки 

Ці моделі продовжують набирати популярності. Їх чорнило має гелеву консистенцію, тому писати такими ручками легко та приємно.

Масляні ручки

Також відносно новий вид письмового приладдя. Вони швидко завоювали серця клієнтів, адже їх чорнило легко лягає на папір, миттєво висихає і яскраво пише. 

Ручки пиши-стирай. 

Бувають кульковими та гелевими. Ці ручки заслужили особливого кохання школярів, тому що чорнило з листа можна витерти не пошкодивши саму поверхню.

Всі моделі відмінно підходять для певних цілей. У чому ж різниця між чорнилом? Розглянемо у наступному пункті. 

Чорнило

Після того, як були розроблені основні види ручок, почали з'являтися все нові і нові чорнила. Далі ми розповімо про основні з них.

Раніше у кулькових моделях використовувалася паста низької плинності, що дозволяло уникнути протікання ручки. Вона зжила своє, оскільки була незручна у використанні. Зараз паста в кулькових ручках забезпечує м'яке письмо, не потребує сильного натискання на ручку, не вицвітає і не розпливається. Чорнило для кулькових ручок швидко висихає на папері і забезпечує найменшу витрату, в порівнянні з іншими моделями. 

Для гелевих ручок виробляється чорнило іншої консистенції. Воно довго сохне, але дуже практичне, стійке до світла та води. А ще воно залишає гарний яскравий слід, тому такі ручки часто вибирають для особистого користування: щоб робити нотатки у щоденниках, малювати чи підписувати листівки. 

Масляні ручки заправляють спеціальним чорнилом, яке поєднує в собі переваги попередніх двох моделей. Вони так само яскраво та красиво пишуть, як гелеві, але при цьому ще й швидко висихають на папері. 

Сподіваємося, ви вже визначились із типом ручки. Читайте про відмінності у стрижнях у наступному пункті. 

Стрижні

Стрижні мають назви залежно від видів ручок, у яких їх використовують, тобто кулькові, гелеві та масляні відповідно. У них заправляються чорнила, різні за властивостями (їх ми розглянули в попередньому пункті). 

Стрижні розрізняються за розміром кульки, яку зазвичай вказують у назві моделі. Найчастіше трапляються розміри 0,5, 0,7, 1,0 мм. І ось здавалося б — який розмір кульки, така товщина лінії письма. Але тут є нюанси, які варто врахувати під час вибору ручки. 

Товщина лінії письма

Пишучий вузол складається металевої трубки і маленької металевої кульки і знаходиться на кінці стрижня. Невеликий проміжок між ними дає кульці обертатися і переносити чорнило на папір. Саме діаметр кульки відповідає за товщину лінії письма.

Коли обираєте свою ідеальну ручку Axent, зверніть увагу, що ширина лінії, яку відтворює ручка, завжди менша за діаметр кульки. Тобто стрижень 0.5 мм, швидше за все, залишить слід приблизно 0.3 мм.

Матеріал корпуса

Саме цей параметр визначає зовнішній вигляд ручки. Основних матеріалів два: пластик та метал.

Пластикові ручки можуть мати 4 види покриття: глянцеве непрозоре, матове прозоре, глянцеве прозоре та матове непрозоре. Крім того, різні типи поверхонь можуть поєднуватись в одній моделі, що дає простір для творчості. На сайті Axent представлені як більш класичні ручки, так і моделі з яскравими дизайнами, що дозволить вам 100% вибрати щось собі до душі. 

Металеві ручки роблять із алюмінію, латуні та нержавіючої сталі. Їх іноді покривають фарбою або лаком. На сайті Axent ви можете знайти металеві ручки у стриманих дизайнах. 

Впевнені, тепер ви легко знайдете свою ідеальну ручку. Вибирайте якість. Вибирайте Axent