Бейджі для пропусків: незамінний аксесуар для офісу та подій

Бейджі для пропусків: незамінний аксесуар для офісу та подій

Бейджі – це невеликі картки, що кріпляться до одягу з метою ідентифікації особи та безперешкодної комунікації. Зазвичай на них вказують ім'я, прізвище, посаду або роль людини, назву і логотип фірми або заходу.

Звідки прийшло слово «бейдж»

Слово «бейдж» походить з англійської мови, де воно має форму «badge». У англійській мові також тлумачать бейдж, що це значок, емблема або інший ідентифікаційний знак, який зазвичай прикріплюють на одяг. 

У асортименті Axent представлені горизонтальні й вертикальні бейджі з різних матеріалів: ABS пластик, ECO PVC, нейлон, поліпропілен та силікон. Пластикові бейджі Axent виготовлені з міцного ABS пластику, мають заокруглені куточки та легкий механізм відкривання. Також є бейджі-слайдери Axent, що вміщують стандартну картку.

Якщо розглядати, як називається бейдж на шию, то натрапимо на ще одне слово, що потребує тлумачення – «lanyard». Це спеціальний шнурок або стрічка, який кріпиться до бейджа і надягається на шию. Таким чином, бейдж зі шнурком для шиї, який використовується на конференціях, виступах та інших заходах, має назву «бейдж на шнурку» або «бейдж на ланьярді».

На сайті Axent також представлені бейджі зі шнурками з прозорого або кольорового пластику. Можна окремо підібрати шнурки для бейджів будь-якого кольору відповідно до стилю компанії чи вимогам заходу. На вибір доступні бейджі на кліпі, карабіні та заколках.

Як називається бейдж по-іншому?

Бейдж має декілька альтернативних назв залежно від тлумачення та призначення:

  • Ідентифікаційний значок або ID-бейдж: встановлює особу за її ПІБ та фотографією.
  • Пропуск: надає доступ до певних зон або будівель.
  • Нагрудний знак: загальний термін для будь-яких значків, які носяться на одязі.
  • Іменний бейдж: на ньому вказане ім'я особи, як правило, потрібний для соціальних або професійних заходів.
  • Значок: використовується для декорацій або символіки.

Де носять бейдж?

Неможливо конкретно визначити, що означає бейдж, адже тлумачення цього слова тісно пов'язане з тим, де він використовується. Виділимо основні місця:

Корпоративні офіси. Співробітники носять їх для ідентифікації всередині компанії. Це забезпечує порядок (пропускна система) та дозволяє легко відрізняти працівників від відвідувачів.

Виставки та торгові ярмарки. Відвідувачі та учасники мають бейджик, який містить їх основні дані для безперешкодного розпізнавання та звернення.

Конференції та семінари. Спікери мають спеціальні значки, щоб запрошені слухачі могли вірно поставити питання та звернутись за допомогою.

Спортивні та культурні заходи. Учасники змагань, організатори надягають бейджі для швидкої ідентифікації та допомоги іншим. Гості VIP-зон також отримують спеціальний бейдж для пропуску, щоб дістатись своїх місць. 

Освітні установи. Студенти та викладачі використовують бейджі для зручного звернення до потрібної людини та для доступу до приміщень.

Медичні установи. Лікарі, медсестри та інший медичний персонал носять бейджі для ідентифікації та пропуску до відділень лікарні. Пацієнти – для зазначення інформації про їх стан та назву відділення.

Готелі та курорти. Співробітники надягають бейджі для створення довірливої атмосфери та надання кращого сервісу гостям. Гості можуть отримувати пропуски для доступу до певних зон, наприклад, басейнів або конференц-залів.

Як вставити новий пропуск у бейдж: алгоритм дій

Спершу потрібно переконатись, що нова вкладка підходить за розміром. Як правило, при виготовленні бейджів керуються стандартними параметрами ID-карток та пропусків. Якщо вам потрібно зробити окрему вставку з написом, то розглянемо як дізнатись розмір бейджу:

  1. Перевірте інформацію про розмір на упаковці. На сайті Axent ви можете знайти детальні описи кожного та детальні розміри до мм.
  2. Якщо етикетка з інформацією загубилась, то виміряйте лінійкою ширину та висоту бейджа, а також вкладки, що всередині.
  3. Перевірте стандартні розміри та порівняйте. Наприклад, бейдж вертикальний Axent з пластиковим корпусом має стандартний розмір слоту – 54х85 мм, вертикальна модель Axent з ECO PVC – 54х82 мм.

Тепер перейдемо до того як відкрити пластиковий бейдж та поміняти пропуск. Насправді це дуже легко:

➔ Знайдіть місце відкриття: зверху або збоку. До прикладу, у бейджах Axent з ABS пластику є маленька лінія з отвором зверху, з якої слід розсувати краї. Для цього використовуйте пальці або будь-який допоміжний інструмент.
➔ Вийміть внутрішню частину або старий пропуск. 
➔ Порівняйте розмір нового пропуску з внутрішньою частиною бейджу. 
➔ Вставте новий так, щоб було видно усю потрібну інформацію. 
➔ Закрийте бейдж і перевірте фіксацію.

При використанні кольорового пластикового бейджа-слайдера Axent спосіб відкриття буде іншим, адже потрібно плавно посунути задню кришку угору. Тоді відкриється місце для вставлення пластикової карти, пропуску.

Чому бейдж носять справа?

Етикет та традиції. Відповідно до правил етикету, у багатьох культурах бейджі та інші нагрудні значки носять на правій стороні. Зараз це вже загальноприйнята норма і тому слід просто запам'ятати з якої сторони кріпиться бейдж.

Професійний вигляд. Закріплення бейджу справа створює уявлення більш організованого та порядного вигляду. Значок знаходиться у полі зору співрозмовника, не викликає дискомфорту і зосереджує увагу на собі.

Практичність та комфорт. Якщо вирішувати на якій стороні повинен бути бейдж з погляду практичності, то справа також для нього ідеальне місце. Розташування бейджу дозволить без проблем знімати сумку та не боятись пошкодити його.

Бейджі Axent підкреслять статусність та значущість вашої ролі у компанії чи на заході. Вони зручні у використанні, виготовлені з міцних матеріалів та мають величезне розмаїття кольорів: білий, сірий, рожевий, синій, блакитний тощо. Обирайте щоденну якість та комфорт!